team 29er bo wielkość ma znaczenie portal rowerowy
    • Rowery
    • Ramy
    • Amortyzatory
    • Koła
    • Opony i dętki
    • Osprzęt
    • Inne
  • Testy
    • Testy - Rowery
    • Testy - Ramy
    • Testy - Amortyzatory
    • Testy - Koła
    • Testy - Opony i dętki
    • Testy - Osprzęt
    • Testy - Inne
    • Testy - Odzież rowerowa
    • Testy - Bikepacking
  • Relacje z imprez
  • Gravel
  • Ultramaratony
  • Fatbike
  • Katalogi
baner giant
Dlaczego nie powinno się tuningować rowerów elektrycznych
Czytaj dalej...

Dlaczego nie powinno się tuningować rowerów elektrycznych

Chyba każdy, kto miał kontakt ze współczesnym rowerem elektrycznym, poczuł choć raz to irytujące doświadczenie, kiedy szybko się rozpędzał i nagle następuje odcięcie. Jakby ktoś kotwicę wyrzucił. Oczywiście winne są temu przepisy ograniczające możliwość wspomagania do 25 km/h, do których każdy poważny producent się dostosował. Wtedy przychodzą myśli czy aby nie da się ściągnąć tego "kagańca"?
Ocena opon
Czytaj dalej...

Ocena opon "szutrowych" Continental Terra Hardpack 700x50C

"Bo szerokość ma znaczenie" - parafrazując nieco nasze redakcyjne motto przewodnie na warsztat trafiły wyjątkowo grubaśne gravelowe kapcie - Continental Terra Hardpack w słusznym rozmiarze 700x50c. Jeszcze kilka(naście) lat temu taki rozmiar był powszechnie stosowany w rowerach MTB cross country. Dziś jest jednym ze standardów w szutrówkach. Rewolucja czy ewolucja?
Test roweru Canyon Grizl CF SLX 8 EKAR
Czytaj dalej...

Test roweru Canyon Grizl CF SLX 8 EKAR

Czy Canyon Grizl CF SLX 8 EKAR odczaruje najbardziej popularny typ roweru w mojej głowie? A może podzieli los mojego pierwszego gravela, który to nie spełnił moich oczekiwań i niemal od razu znalazł nowego właściciela? Przekonajmy się co sądzę o tej niemieckiej maszynie po roku użytkowania. Bartosz Bidas
Baltic Bike Challenge 2024 - relacja długa jak 44 i pół godziny w siodle
Czytaj dalej...

Baltic Bike Challenge 2024 - relacja długa jak 44 i pół godziny w siodle

13 maja 2024 godzina 4:46 - podjazd za Nową Karczmą - "Jacek, jedź ... nie czekaj na mnie ..." - wymamrotał Artur. Czy Jacek faktycznie pojechał sam do mety? Czy Artur też zdołał dotoczyć się do Krynicy? Być może. Ale nie uprzedzajmy faktów. Wszystko opowiemy po kolei. Jacek Nosowski, Artur Drzymkowski

Monteria Fat Bike Race 202...

RELACJE Z IMPREZ
29/01/2021

MFBR 2020 1"I have a dream...." powiedział kiedyś Martin Luther King. I Ja też mam taki sen - marzenie wręcz: jest 31 stycznia 2021, niedziela. Właśnie zakończyła się VI edycja Monteria Fatbike Race, a ja pełen energii zasiadam z zasłużoną szklaneczką "rudej" i piszę relację, na gorąco...ciepłą i romantyczną jak kaflowy piec. Ooo..już jest, a wy ją możecie właśnie przeczytać:

Czytaj więcej: Monteria Fat Bike Race 202...

Mazowiecki Gravel - ultramaraton rowerowy dla każdego

Ultramaratony
25/01/2021

001MazowieckiGravel

Sezon 2021 ultramaratonów rowerowych, zapowiada się obficie. Szczególnie jeśli chodzi o imprezy o charakterze gravelowym. Jedną z nowości jest tytułowy Mazowiecki Gravel. Mnie osobiście zainteresował, gdyż właściwie jego trasa biegnie wokół mojego domu ;)

Artur Drzymkowski

Czytaj więcej: Mazowiecki Gravel - ultramaraton rowerowy dla każdego

Kross Racing Team trzecią drużyną w rankingu UCI

NEWS
inne
10/01/2021

KrossRacingTeam002

Mai Włoszczowskiej kibicujemy od lat. Po tym jak weszła do międzynarodowej grupy kolarskiej Kross Racing Team byliśmy kibicami podwójnymi - Jej i rodzimej marki Kross. Ta współpraca musiała doprowadzić na podium, a nawet po wielokroć :)

Informacja prasowa

Czytaj więcej: Kross Racing Team trzecią drużyną w rankingu UCI

Everesting

Ultramaratony
29/12/2020

everesting 1

Everesting - na pewno wielu z Was słyszało o takim wyzwaniu. Czy można wjechać rowerem na najwyższą górę Świata? Oczywiście, że nie. Nawet wniesienie go tam byłoby ekstremalnie trudne. Na czy więc polega challenge nazwany Everestingiem?

Maciej Paterak

Czytaj więcej: Everesting

Test roweru Giant XTC Advanced SL 1 2020

TESTY
Rowery
11/12/2020

Giant xtc test roweru

W ostatnich latach kolarstwo MTB zwłaszcza te w odmianie cross–country przeszło ogromną ewolucję. Trasy wyścigów XC stały się coraz trudniejsze i wymagające, dlatego coraz większą popularnością wśród zawodników cieszą się rowery z pełnym zawieszeniem. Jednak pomimo tak silnej ekspansji fulli z segmentu XC, rowery hardtaill nadal z nimi rywalizują w maratonach czy w wyścigach XCO.

Tadeusz Pietrzak

Czytaj więcej: Test roweru Giant XTC Advanced SL 1 2020

Tour de WOŚP

RELACJE Z IMPREZ
09/12/2020

IMG 20201208 121339 4

Już po raz czwarty Kórnickie Bractwo Rowerowe organizuję imprezę, której głównym celem jest wsparcie Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Dla kogo przeznaczony jest Tour de WOŚP? Dla każdego kto ma ochotę przejechać się na rowerze i opłaci wpisowe.

Maciej Paterak

Czytaj więcej: Tour de WOŚP

Octane One Kode - gravel i inne zastosowania

Gravel
09/12/2020

o1kode 20180526 mitchell

Jakiś czas temu  Google Photos przypominały mi o tym że mój gravel zbudowany na ramie rodzimej marki Octane One Kode obchodziłby trzecie urodziny. Obchodził by, gdybym był świrem, który świętuje urodziny swoich rowerów. A nie jestem, może nie aż tak bardzo ;) Ale ta okazja sprowokowała mnie do podzielenia się moimi bogatymi wrażeniami z użytkowania go.

Artur Drzymkowski

Czytaj więcej: Octane One Kode - gravel i inne zastosowania

MRDP trzecia odsłona - część wschodnia

Ultramaratony
08/12/2020

IMG 20200930 173943 9

Maraton Rowerowy Dookoła Polski, część trzecia i ostatnia. Do zrobienia 1234 km wzdłuż granicy z Przemyśla do Rozewia, gdzie wszystko się zaczęło przed dwoma laty. Teoretycznie miało być dość łatwo, bo żadnych gór po drodze nie ma, w praktyce WMRDP niczym nie ustępuje podobnym maratonom, jak choćby ZMRDP...

Maciej Paterak

Czytaj więcej: MRDP trzecia odsłona - część wschodnia

WTB CZR premiera nowych karbonowych obręczy

NEWS
koła
13/11/2020

wtb tcs2 obrecz

WTB czołowy producent komponentów rowerowych poinformował o premierze nowych obręczy z włókna węglowego, które jak twierdzą konstruktorzy przewyższają konkurencję pod względem trwałości oraz wagi.

Tadeusz Pietrzak

Czytaj więcej: WTB CZR premiera nowych karbonowych obręczy

Miejscówki Enduro/DH- Góra Żar

RELACJE Z IMPREZ
09/11/2020

gora zar 8

Góra Żar stanowi szczyt Beskidu Małego i wznosi się na wysokość 761m n. p m. Każdy kto myśli, że to zbyt nisko żeby poczuć prawdziwą adrenalinę podczas jazdy w dół jest w grubym błędzie. Do Waszej dyspozycji są 3 trasy: Easy Line, Air Line i Downhill.

Bartosz Bidas

Czytaj więcej: Miejscówki Enduro/DH- Góra Żar

Ultramaratony - Kalendarium 2020

Ultramaratony
12/10/2020

pom500 104 bicubic

[2020-10-19] No i dotarliśmy do ostatniej pozycji w menu ultramaratonów rowerowych -  Pyra Trial.

Team29er

Czytaj więcej: Ultramaratony - Kalendarium 2020

Mazowsze Szuter Master czyli triathlonista na gravelu

RELACJE Z IMPREZ
29/09/2020

Szuter Mazowsze 2048px 048

Artur: "Czując niedosyt startów TRI w tym Covidowym sezonie, Jacek kupił sobie przełajówkę. Tak więc te dwa fakty musiały się skończyć udziałem w tytułowej imprezie. A że Ja niestety, wziąć w niej udziału nie mogłem, namówienie do napisania relacji, był naturalną konsekwencją ..."

Jacek Nosowski

Czytaj więcej: Mazowsze Szuter Master czyli triathlonista na gravelu

Strona 17 z 142

• 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
baner rocdaylogo bikeman5 trezado240tygu 240

Test siodła WTB Volt SLT

http://www.test.rowery650b.eu/images/stories/Sprzet/Testy/SiodloWTB_VOLT_SLT_957/big/wtb_update1.JPG

Test czegokolwiek, nawet obwarowany zaawansowanymi procedurami, jest zawsze kwestią subiektywnej oceny testera. Przypadek siodła rowerowego jest ewidentnym przykładem tej tezy. Albo siodło jest „do d**y” albo wprost przeciwnie.

Artur Drzymkowski

Czytaj więcej: Test siodła WTB Volt SLT

NAPISZ DO NAS

KRS: 0000475626

Kontakt z redakcją:

info@team29er.pl
logofooter

Ryszard Biniek: r.biniek@team29er.pl

Tadeusz Pietrzak: t.pietrzak@team29er.pl

Michał Śmieszek: m.smieszek@team29er.pl

Artur Drzymkowski: a.drzymkowski@team29er.pl

Bartosz Bidas: b.bidas@team29er.pl

Maciej Paterak: m.paterak@team29er.pl

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.

Ok Odmawiam
Dalsze informacje