team 29er bo wielkość ma znaczenie portal rowerowy
    • Rowery
    • Ramy
    • Amortyzatory
    • Koła
    • Opony i dętki
    • Osprzęt
    • Inne
  • Testy
    • Testy - Rowery
    • Testy - Ramy
    • Testy - Amortyzatory
    • Testy - Koła
    • Testy - Opony i dętki
    • Testy - Osprzęt
    • Testy - Inne
    • Testy - Odzież rowerowa
    • Testy - Bikepacking
  • Relacje z imprez
  • Gravel
  • Ultramaratony
  • Fatbike
  • Katalogi
baner giant
Dlaczego nie powinno się tuningować rowerów elektrycznych
Czytaj dalej...

Dlaczego nie powinno się tuningować rowerów elektrycznych

Chyba każdy, kto miał kontakt ze współczesnym rowerem elektrycznym, poczuł choć raz to irytujące doświadczenie, kiedy szybko się rozpędzał i nagle następuje odcięcie. Jakby ktoś kotwicę wyrzucił. Oczywiście winne są temu przepisy ograniczające możliwość wspomagania do 25 km/h, do których każdy poważny producent się dostosował. Wtedy przychodzą myśli czy aby nie da się ściągnąć tego "kagańca"?
Ocena opon
Czytaj dalej...

Ocena opon "szutrowych" Continental Terra Hardpack 700x50C

"Bo szerokość ma znaczenie" - parafrazując nieco nasze redakcyjne motto przewodnie na warsztat trafiły wyjątkowo grubaśne gravelowe kapcie - Continental Terra Hardpack w słusznym rozmiarze 700x50c. Jeszcze kilka(naście) lat temu taki rozmiar był powszechnie stosowany w rowerach MTB cross country. Dziś jest jednym ze standardów w szutrówkach. Rewolucja czy ewolucja?
Test roweru Canyon Grizl CF SLX 8 EKAR
Czytaj dalej...

Test roweru Canyon Grizl CF SLX 8 EKAR

Czy Canyon Grizl CF SLX 8 EKAR odczaruje najbardziej popularny typ roweru w mojej głowie? A może podzieli los mojego pierwszego gravela, który to nie spełnił moich oczekiwań i niemal od razu znalazł nowego właściciela? Przekonajmy się co sądzę o tej niemieckiej maszynie po roku użytkowania. Bartosz Bidas
Baltic Bike Challenge 2024 - relacja długa jak 44 i pół godziny w siodle
Czytaj dalej...

Baltic Bike Challenge 2024 - relacja długa jak 44 i pół godziny w siodle

13 maja 2024 godzina 4:46 - podjazd za Nową Karczmą - "Jacek, jedź ... nie czekaj na mnie ..." - wymamrotał Artur. Czy Jacek faktycznie pojechał sam do mety? Czy Artur też zdołał dotoczyć się do Krynicy? Być może. Ale nie uprzedzajmy faktów. Wszystko opowiemy po kolei. Jacek Nosowski, Artur Drzymkowski

Great Lakes Gravel 2021 - relacja

Ultramaratony
16/11/2021

012GLG2021Relacje uczestników pierwszej edycji Great Lakes Gravel 2019, niemal zmusiły mnie do zapisania się na tą imprezę. Poza tym trasa prowadzi po moich rodzinnych okolicach. Raczej dalszych niż bliskich, ale w kilku punktach ślad trafia w miejsca gdzie byłem kilka, kilkanaście lub kilkadziesiąt lat temu :D

Artur Drzymkowski

Czytaj więcej: Great Lakes Gravel 2021 - relacja

Szybko, jeszcze szybciej - test kół Giant SLR2

TESTY
Koła
14/11/2021

ski 5

Mimo, że w ultramaratonach nie jeździ się zbyt szybko, każdy drobny szczegół ma znaczenie. Lepsza aerodynamika, czy niższa waga mogą dać jakąś drobną minutę zysku w każdej godzinie, co w skali maratonu takiego jak MRDP może mieć realny wpływ na końcowy wynik. Niewątpliwie dobre koła to jeden z najważniejszych elementów roweru szosowego, a ja dzięki uprzejmości firmy Giant, mogłem przetestować ich karbonowe koła Giant SLR 2 42 Disc.

Maciej Paterak

Czytaj więcej: Szybko, jeszcze szybciej - test kół Giant SLR2

Nowe REVOLT ADVANCED PRO I REVOLT ADVANCED od Giant na sezon 2022

Gravel
04/11/2021

1635933443322

GIANT prezentuje lżejsze i szybsze rowery gravelowe REVOLT ADVANCED PRO I REVOLT ADVANCED na sezon 2022.

Informacja prasowa

Czytaj więcej: Nowe REVOLT ADVANCED PRO I REVOLT ADVANCED od Giant na sezon 2022

NS RAG Jr - prawdziwy gravel dla "młodego" lub "młodej"

Gravel
03/11/2021

NSBikes RAG JR01

Tata ma "grejwela", Mama ma "grejwela" i dzieci też mogą mieć! A to za sprawą rodzimej marki NS Bikes i projektu RAG JR;)

Artur Drzymkowski

Czytaj więcej: NS RAG Jr - prawdziwy gravel dla "młodego" lub "młodej"

Accent Freak

Gravel
12/10/2021

accent frameset freak ultraviolet 2

Od kilku dni w sprzedaży jest nowy, karbonowy Accent FREAK CARBON SET , który może posłużyć do budowy naprawdę ciekawej szutrówki.

Artur Drzymkowski

Czytaj więcej: Accent Freak

Wschód 1400 - Sześć Błota Stóp - część pierwsza

RELACJE Z IMPREZ
07/10/2021

Wschod 1400 8„Sześć Błota stóp, sześć błota stóp…dziewięć sążni wody i sześć błota stóp…” – to słowa jednej z bardziej znanych szant, które doskonale oddają charakter jednego z trudniejszych ultramaratonów zorganizowanych w tym sezonie – Wschód 1400.

Czytaj więcej: Wschód 1400 - Sześć Błota Stóp - część pierwsza

Mazowiecki Gravel 2021 - "longiem" - relacja

Ultramaratony
07/10/2021

MazowiecjiGravle011

Publikujemy drugą relację z teamowego udziału w ultramaratonie Mazowiecki Gravel 2021, którego trasę autor (zaskakując samego siebie) przejechał ciągiem, bez snu.

Artur Drzymkowski

Czytaj więcej: Mazowiecki Gravel 2021 - "longiem" - relacja

Maja Włoszczowska zdobywa srebrny medal w maratonie MTB

NEWS
inne
05/10/2021

MajaWloszczowska zdobywa srebrny medal 01

W swoim ostatnim w karierze wyścigu podczas maratonu MTB we Włoszech, Maja Włoszczowska z KROSS ORLEN Cycling Team zdobyła srebrny medal.

informacja prasowa

Czytaj więcej: Maja Włoszczowska zdobywa srebrny medal w maratonie MTB

MRDP cz.3 - czas na finisz!

Ultramaratony
02/10/2021

ski 6

Kiedy zakończyłem ostatni podjazd, jak najszybciej chciałem oddalić się od gór. Miałem nadzieję, że dzięki temu pozostawię deszcz za sobą i wreszcie pojadę na sucho. Pomarzyć zawsze można, ale jak już wspominałem wcześnie - na tym maratonie sprawdzają się jedynie najgorsze prognozy!

Maciej Paterak

Czytaj więcej: MRDP cz.3 - czas na finisz!

MRDP cz.2 - czas na góry!

Ultramaratony
02/10/2021

25.1

Planując taktykę na MRDP podzieliłem trasę na 3 części: Wschód, Góry i Zachód. Choć nie do końca tak, jak to zrobił Organizator. Wschód (ponad 1200 km) pokonałem w nieco ponad 3 doby, na Góry (ok 1150 km) dałem sobie 4, w najgorszym przypadku prawie 5, bo to najtrudniejszy "odcinek". Zostawiając minimum dwie doby na Zachód, a najlepiej trzy, bo ten jest płaski i liczy "tylko" ok 850 km. Ale najpierw chwila prawdy!

Maciej Paterak

Czytaj więcej: MRDP cz.2 - czas na góry!

Ostatni wyścig Mai Włoszczowskiej w Polsce

NEWS
inne
29/09/2021

243321816 416342663185264 7237461918444990323 n

Ostatni wyścig Mai Włoszczowskiej w Polsce. Wspierający medalistkę olimpijską zespół KROSS dziękuje za lata emocjonującej, sportowej walki!

Informacja prasowa

Czytaj więcej: Ostatni wyścig Mai Włoszczowskiej w Polsce

Test napędu SRAM XX1 AXS EAGLE

TESTY
Osprzęt
22/09/2021

Sram xx1 axs 9

SRAM XX1 AXS EAGLE to bezprzewodowa i najwyżej plasowana grupa MTB amerykańskiego producenta. Jakość wykonania, wygląd oraz waga całego setu elektryzuje i poraża. A czy w praktyce to cudo faktycznie ma rację bytu?

Bartosz Bidas

Czytaj więcej: Test napędu SRAM XX1 AXS EAGLE

Strona 13 z 142

• 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
baner rocdaylogo bikeman5 trezado240tygu 240

Krótki test BE-ONE AXIGON

29er axigon

Jak na przedstawiciela rasy BIG FOOT i panujące obecnie trendy, AXIGON nie jest wzorcową ramą 29” - jej poszczególne wymiary wzbudzą na pewno grymas niesmaku i politowanie u fetyszystów geometrii rowerów. Okazuje się jednak, że nie taki wilk straszny...

Michał Śmieszek

Czytaj więcej: Krótki test BE-ONE AXIGON

NAPISZ DO NAS

KRS: 0000475626

Kontakt z redakcją:

info@team29er.pl
logofooter

Ryszard Biniek: r.biniek@team29er.pl

Tadeusz Pietrzak: t.pietrzak@team29er.pl

Michał Śmieszek: m.smieszek@team29er.pl

Artur Drzymkowski: a.drzymkowski@team29er.pl

Bartosz Bidas: b.bidas@team29er.pl

Maciej Paterak: m.paterak@team29er.pl

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.

Ok Odmawiam
Dalsze informacje